ODHODI: 22. 09. - 27. 09.

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

Zakaj z nami na rajski otok Lastovo?

  • Zato ker je otok izziv za tiste, ki od letovanja želijo več, saj je pravi raj za zaljubljene v naravo, skritih kotičkov oz. zalivov, bogatega pod morja…
  • Zato, ker je ves otok proglašen kot park narave s številnimi sprehajalnimi potmi.
  • Zato, ker boste lahko uživali v milijonih zvezd, saj je otok v svetovnem merilu proglašen kot najmanj svetlobno onesnažen.
  • Zato, ker bomo opazovali »furmare«, tipične dimnike lastovskih kamnitih hiš. Včasih so domačini med sabo tekmovali, kdo ima lepšega…
  • Zato, ker vam bomo povedali, zakaj je mestece Lastovo visoko nad morjem.
  • Zato, ker vam bomo razodeli, kakšen velik projekt pripravljajo za zapuščene vojaške objekte.
  • Zato, ker bo zraven prijetna družba, ki bo pripravila najboljši zaključek poletja.

Pravijo, da spada najjužnejši otok Lastovo med 10 najlepših »rajskih » vrtov Sredozemlja. Na prvi pogled bi rekli, da temu ni čisto tako. Zapuščenih objektov je več kot kjerkoli, številne votline, zapuščene luke, podrte ograje in zaraščene parcele pričajo, da je tod bila nekoč vojska. Osrednje mestece Lastovo s številnimi zapuščenimi kamnitimi hiškami, celo ulicami pove, da je bilo tod nekoč življenje. In v zalivu pod mestom zapuščena »mlinica« odslikava bogastvo polj otoka, ki se je odvažalo na vse strani sveta. Vendar, ko predahnemo, spustimo svoje misli, fotografsko oko in žilico »na pašo«, se po krajšem času zavedamo, da smo res v vrtu, kjer lahko »nabiramo« lepoto do onemoglosti, »žanjemo» zaustavljene trenutke.

Menda otok obkroža 46 manjših otočkov, ima 46 zalivov, 46 cerkva, 46 izvirov vode , ima 46 polj in 46 hribčkov. Je to res? Lahko pa skupaj preverimo!!

Ljubitelje  narave,  lepih pogledov, sonca in morja  čaka popoln teden sproščanja, čaka nas toplo in čisto morje, prijetna družba. Namestili se bomo v prijetnem hotelu Solitudo 3* v mestecu Ulbi okrog katerega je polno sprehajalnih poti, z animatorjem pripravili nekaj sprostitvenih aktivnosti, skušali pa vas bomo pritegniti še na kakšen izlet po otoku.

Cena od 309 EUR

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz (Maribor, Celje, Ljubljana), trajekt Split-Ulbi-Split, 5x nočitev v Hotelu Solitudo 3*, 5x samopostrežni zajtrk in večerja, sprostitvene aktivnosti z animatorjem (pohod, družabne aktivnosti…).

Doplačilo: turistična taksa 6€/osebo

Možna doplačila: 1/1 soba 120€, sprednji sedeži (1-8) 10€/osebo, riziko odpovedi, fakultativni izleti (na licu mesta), soba balkon ali terasa 3€/osebo/dan.

Rezervacija / povpraševanje

Za rezervacijo pošljite povpraševanje na ta.ruditurs@gmail.com ali pokličite na +386 (0) 31 709 499.