ODHODI: 14.4., 27.4., 25.8., 15.9., 27.10.2018

ČAS POTOVANJA: 2 DNI/ 1 NOČ

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: LJUBLJANA – BUDIMPEŠTA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 4.00 . Možnost vstopa potnikov v Celju in Mariboru. Vožnja proti madžarski prestolnici, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Z avtobusom in peš si bomo ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev Sv. Štefana s slavno sveto roko. Čas za samostojne sprehode po elegantni ulici Vaci, kosilo ali nakupe. Popoldne bo sledila namestitev v hotelu. V večernih urah možnost prave madžarske večerje s čardašom in glasbo (doplačilo). Nočitev.

2. DAN: BUDIMPEŠTA – LJUBLJANA
Po zajtrku boste najprej imeli možnost, da si mesto ogledamo še z druge perspektive, na panoramski vožnji z ladjico po Donavi (doplačilo). Plovba po potekala od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadello. Sledil bo ''skok'' čez verižni most na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača ter od koder je čudovit razgled na Budimpešto. Nekaj prostega časa bomo imeli za kosilo, nato pa bo sledil panoramski ogled Citadelle, zadnje fotografije ter odhod proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Redna cena na osebo: 85 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, nočitev z zajtrkom v hotelu3* v dvoposteljni sobi, vodenje, organizacijo potovanja in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 25 EUR, tradicionalna večerja 24 EUR, vožnja z ladjico po Donavi 12 EUR.