ODHODI: 7.4., 27.4., 28.4., 25.8., 15.9., 27.10. 2018

ČAS POTOVANJA: 2 DNI / 1 NOČ

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: LJUBLJANA - FIRENCE - TERME MONTECATINI
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 4.00. Vožnja mimo Benetk in Bologne. Z nekaj vmesnimi postanki bomo prispeli v Firence, očarljivo mesto v Toskani. Odpravili se bomo na ogled glavnih znamenitosti mesta: Piazzale Michelangelo, katedrala, krstilnica, cerkev sv. Križa, Dantejeva rojstna hiša, Ponte Vecchio, Gallerie Degli Uffizi... Nekaj prostega časa bo za ogled enega izmed muzejev ali samostojen sprehod po renesančnem mestu. Nadaljevanje vožnje do hotela v Toskani in namestitev. Nočitev.

2. DAN: TERME MONTECATINI - SIENA – LJUBLJANA
Po zajtrku bo sledila vožnja po idilični pokrajini vse do očarljivega mesta Siena, ki se s svojim slikovitim srednjeveškim mestnim jedrom (zaščitenim kot Unescova svetovna dediščina) in ozkimi ulicami človeku zelo hitro prikupi. Piazza del Campo, na kateri je tudi občudovanja vreden dosežek gotike, Palazzo Pubblico, je trg, kjer že petsto let dvakrat v poletju priredijo slavni festival Palio. Po ogledu prosto. Sledila bo vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

Redna cena na osebo: 119 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine, pristojbine in parkirnine, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*v dvoposteljni sobi, zunanje oglede po programu, vodenje, organizacijo potovanja in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 27 EUR, prevoz iz Celja, Maribora 15 EUR, (ob prijavljenih najmanj 25 potnikov); OTROŠKI POPUST: 10 % na dodatnem ležišču z dvema odraslima.