ODHODI: 26.4. 2018

ČAS POTOVANJA: 6 DNI

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

Korzika slovi kot »otok lepote« oziroma »kraljica sredozemskih otokov«. Ta naziv je popolnoma upravičen, saj se ponaša s kristalno čistim morjem, peščenimi plažami ter bujno in gorato notranjostjo. V kombinaciji s sosedo Sardinijo boste občutili raznolikost, vendar še vedno povezanost v enoten sredozemski prostor, saj je narava tudi na Sardiniji ustvarila harmonijo morja in zemlje, ki je nikakor ne smete prezreti.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA
Odhod avtobusa ob 22.00 s spodnjega parkirišča Hale Tivoli v Ljubljani. Vožnja proti Trstu ter po italijanskih avtocestah, mimo Benetk vse do Livorna. Vmes postanki za osvežitev.

2. dan: LIVORNO–BASTIA–CORTE–AJACCIO / ogled Corta, večerja
Ob 8.00 se boste vkrcali na ladjo in okoli poldneva priplujete do “otoka lepote”. Po izkrcanju se boste z avtobusom zapeljali prav v osrčje Korzike, v Corte, slikovito majhno mestece, ki se ponaša s prvo univerzo na otoku. Ogled starega mestnega jedra, kjer boste uživali v čudovitem razgledu na korziško pokrajino. Po ogledu se boste z vlakcem zapeljali nazaj do vznožja mesteca in pot z avtobusom nadaljevali proti narodnemu parku do Ajaccia. Nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

3. dan: AJACCIO–SARTENE–BONIFACIO–ST. TERESA DI GALLURA / zajtrk, večerja
Zajtrk. Krajši sprehod po mestu oziroma po želji in za doplačilo ogled Napoleonove hiše. Nadaljevanje vožnje po redko naseljeni hriboviti pokrajini do Sartena, hribovske vasice, ki jo je francoski pisatelj Prosper Mérimée imenoval za “najbolj korziško med vsemi mesti Korzike”. Postanek za ogled zanimivih trgovinic z lokalnimi specialitetami. Nadaljevanje vožnje proti jugu otoka, do mesteca Bonifacia, ki ga zaradi nenavadne lege na strmih apnenčastih skalah imenujejo tudi “korziški Gibraltar”. Sprehod po mestecu, ki je ohranilo izrazito italijanski temperament in na svoji skalnati legi nudi osupljiv pogled proti Sardiniji. Nato se boste poslovili od Korzike, se vkrcali na ladjo in po uri plovbe pristali v St. Teresa di Gallura na Sardiniji. Nastanitev v hotelu. Večerja. Prenočevanje.

4. dan: ST. TERESA DI GALLURA–CASTELSARDO–CAPO CACCIA–ALGHERO / zajtrk, pokušnja lokalnih dobrot, večerja
Zajtrk. Vožnja ob severni obali do Castelsarda. Mestece se ponaša z gradom, zgrajenim na skali nad morjem (doplačilo), kjer je danes tudi muzej domačih obrti, in katedralo St. Antonio Abate, ki mu dajeta poseben pečat. Nadaljevanje vožnje po zahodni obali do rta Capo Caccia, poimenovan po lovu na divje golobe, z znamenito Neptunovo jamo (doplačilo). Ob ugodnih vremenskih razmerah postanek za ogled. Nedaleč stran leži Alghero, ki vas bo očaral s svojim srednjeveškim vzdušjem. Postanek za pokušnjo lokalnih dobrot in možnost nakupa. Nastanitev v hotelu v centru mesta, večerja in prenočevanje.

5. dan: NURAGI–GROBNICE VELIKANOV–COSTA SMERALDA–OLBIA / zajtrk      
Po zajtrku si boste ogledali ostanke nuragov in grobnic velikanov, ki so edinstvena posebnost otoka Sardinije. Popoldanske urice pa bomo preživeli na Costa Smeraldi, ki ima eno najlepših obal. Tam bomo občudovali turkizno in kristalno čisto morje, ki z belino obale ustvarja čudovito harmonijo. Zapeljali se bomo tudi do izjemne strateške točke Capo d'Orso (doplačilo), ki dominira nad Costa Smeraldo. Zvečer pa se bomo v Golfo Aranci vkrcali na ladjo, nastanili v štiriposteljne kabine in odpluli proti Livornu. Nočna plovba.

6. dan: OLBIA–LIVORNO–LUCCA–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in pribl. ob 7. uri prihod v Livorno. Po izkrcanju se boste zapeljali do simpatičnega toskanskega mesta Lucca, se sprehodili po mestnem obzidju, ki je ideja samega Leonarda da Vincija, si ogledali ostanke rimskega amfiteatra, baziliko, stolnico,.. Popoldne vožnja po avtocesti mimo Firenc in Bologne proti Ljubljani. Predviden prihod v Ljubljano v večernih urah.

Cena od 469 EUR

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, ladijski prevoz na liniji Livorno–Bastia, Bonifacio–St. Teresa di Gallura in Golfo Aranci–Livorno, 3 polpenzioni v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah (triposteljne sobe samo na vprašanje), 1 prenočevanje v štiriposteljnih notranjih kabinah z zajtrkom, vodenje in organizacija potovanja, DDV