ODHODI: 13.4., 27.4., 23.6., 24.8., 27.10. 2018

ČAS POTOVANJA: 3 DNI / 2 NOČI

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: SLOVENIJA – PRAGA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 1.00. Vožnja mimo Celja in Maribora ter Dunaja proti Češki. V zlato metropolo bomo prispeli v dopoldanskih urah. Preko Karlovega mostu se bomo sprehodili do Karlove ulice in do Staromestnega trga z slavno astronomsko uro, mestno hišo, spomenikom Jana Husa in drugimi znamenitostmi. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali vrček okusnega češkega piva. Pozno popoldan namestitev v hotelu.

2. DAN: DRESDEN – PRAGA
Po zajtrku bo možnost obiska enega najlepših mest v Nemčiji, Dresdna (doplačilo), ki je prava zakladnica zgodovine Nemčije in velja za enega najlepših vzhodnonemških mest. Po prihodu ogled baročnega Zwingerja, v katerem hranijo porcelansko zbirko. Kompleks sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem. Sledil bo še ogled ostalih mestnih znamenitosti, nato pa bomo v popoldanskih urah pot nadaljevali proti Pragi. V Pragi bo sledila namestitev v hotelu. Možnost večerje v pivnici (doplačilo). Nočitev.

3. DAN: PRAGA – SLOVENIJA
Po zajtrku bomo imeli možnost panoramske vožnje z ladjico po Vltavi (doplačilo). Sprehod po centru mesta in možnost obiska največjega grajskega kompleksa Hradčani (doplačilo). Radi bi vas spomnili, da je naš veliki arhitekt Jože Plečnik dal velik pečat pri obnovi Hradčanov. Sprehodili se bomo po dvoriščih, obiskali kraljevo palačo, čudovito katedralo Sv. Vida z grobnico Janeza Nepomuka, simpatično Zlato uličko in najstarejšo cerkev na gradu. Videli bomo tudi menjavo častne straže. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod okrog polnoči.

Redna cena na osebo: 159 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine, pristojbine in parkirnine, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, zunanje oglede po programu, vodenje, organizacijo potovanja in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 25 EUR, izlet v Dresden 20 EUR, voden ogled notranjosti Hradčanov 19 EUR, večerja v pivnici 21 EUR, vožnja z ladjico 10 EUR.