ODHODI: 18. 10. - 21. 10.

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

Zakaj z nami na obiranje oljk na Korčulo?

 • Ker smo pripravili verjetno najboljši program obiranja oljk in mandarin na svetu,
 • ker je Korčula tudi otok oljk in prvi odpiramo sezono trgatve,
 • ker je korčulansko oljčno olje izredno cenjeno in ga okušamo v povezavi z vrhunsko kulinariko,
 • ker so z nami krasni sopotniki, ki se znajo poveseliti,
 • ker so nekateri že pozabili na poletje, tam pa sonce in morje še vedno vabita,
 • ker se spomnimo prijatelja in pevca Vinka Coceja,
 • ker nas domačini vedno presenetijo s kakšno novo dalmatinsko dobroto,
 • ker bomo zavili v vasico, ki je v 17 letih še nikoli nismo obiskali,
 • ker nas Zlatko z družino pričaka v nasadu oljk, kjer je poleg prikaza trgatve oljk tudi veselo,
 • ker okušamo nova, priznana korčulanska vina,
 • ker vsakič izberemo botra nove oljke,
 • ker smo rezervirali dober hotel ob starem mestu,
 • ker nas v dolini Neretve že pozdravljajo sveže mandarine,
 • ker nas Miran »crklja« s svojo kitaro, instrumenti, dalmatinsko glasbo…

PROGRAM:

sreda/četrtek, 17. / 18. oktober 2018
Prijetna dalmatinska glasba nas bo pospremila v prijeten spanec in noč bo hitro minila. In že bomo v dolini Neretve, kjer jesen še kipi od zelenja, kjer je narava obarvana z valovi oranžnih nasadov mandarin, pripravljenih, da nas »pocrkljajo«. Zvonko nas bo zjutraj pozdravil z mandarinami, na Pelješcu pa nas že čaka nova, še neodkrita pustolovščina, kjer se bomo družili z osli, v zanimivi vasici nas bo pričakal gospodar s priboljškom. Pot bomo nadaljevali do Korčule, se namestili v sobe, morda zaplavali v bazenu ali morju in zvečer – domača klapa in dobra družba.

petek, 19. oktober
Gremo na ogled mesta in izlet po okoliških krajih, spoznavamo Korčulane, njihove navade, okušamo sadove narave, naredili si bomo mini piknik. Zvečer pa, kot vsi pričakujemo, zabava z Miranom in gosti in »mednarodne« družabne igre.

sobota, 20. oktober
Dan za trgatev. Kot običajno, se najprej peljemo po slikoviti poti preko otoka do Vele Luke, ob kavici zajamemo zrak in se nato spustimo v polje, (če bo vse po sreči) tokrat na novo lokacijo. Razdelili bomo orodja in trgatev se lahko začne. A preveč se ne smemo utruditi, saj nas čaka še sajenje nove oljke, krst, malica, novo vino mladega gospodarja, pesem… Za nas bodo dan prej stisnili sveže olje, katerega bomo tako lahko okušali v vsej svoji žlahtnosti in bo odlična podlaga za dogodke, ki bodo sledili. Pa še to: Ali ste vedeli, da je za liter oljčnega olja potrebno natrgati kar 14-20 kilogramov drobnih sadežev? Zvečer pa še zaključek po naše v hotelu.

nedelja, 21. oktober
Po zajtrku slovo od Korčule. Kje smo že rekli, da se ustavimo na povratku? V Dolini Neretve. Zvonko, tisti, ki nas je pričakal z dobrodošlico prvi dan, nas bo tokrat peljal domov, da pogledamo, kje rastejo njegove mandarine, degustirali bomo mandarinovec, mandarinov med in še kaj. S prijetno glasbo se bomo na avtobusu, ko se bomo peljali mimo Trogirja, spomnili našega prijatelja Vinka Coceja, pri katerem nas je med mladimi oljkami gostil znani glasbenik, katerega je žal prehitro »vzela« bolezen. 

Program je informativen in se lahko spremeni glede na vremenske razmere in možnosti, ki so odvisne od sodelujočih partnerjev. Vsekakor se bomo potrudili, da bo tudi letos nepozabno, da bo v programu tudi kaj novega, veselimo se starih, pa tudi novih obrazov. Da smo na našem tradicionalnem izletu sami »fajn« ljudje, ki se znamo poveseliti, prisluhniti drugemu in sami kaj dodati k dobremu razpoloženju, ne gre posebej poudarjati, saj nas je vsako leto več. Morje je še vedno slano, mokro, takrat zelo primerno, da ga še zadnjič letos »poizkusite«.

Cena:

Modra cena za prijave do 30.3.2018 249€ (Redna cena: 279€)

V ceno je vključeno: Praktično vse! Avtobusni prevoz z odhodom iz Celja, Maribora in Ljubljane, takse, cestnine, trajekt…, 3x nočitev, zajtrk in večerjo (samopostrežno) v hotelu 4*, dobrodošlica z mandarinami v dolini Neretve, degustacija, malica, obisk vasice prvi dan, ogled Korčule z lokalnim vodnikom drugi dan, izlet z degustacijo po otoku drugi dan, izlet z obiranjem oljk, dobrodošlico, degustacijo, kosilom, glasbo in pijačo tretji dan, piknik med mandarinami v dolini Neretve (hrana in pijača) četrti dan, vrečka mandarin, spremstvo ekipe, glasbenikov, drobne pozornosti in lepe želje

Možna doplačila: za 1/1 sobo 60€, odhod iz Maribora 10€, zavarovanje rizika odpovedi 16 €, rezervacija sprednjih sedežev 10 €.

Rezervacija / povpraševanje

Za rezervacijo pošljite povpraševanje na ta.ruditurs@gmail.com ali pokličite na +386 (0) 31 709 499.