ODHODI: 7.4., 27.4., 29.4., 23.6., 25.8., 28.9., 5.10. 2018

ČAS POTOVANJA: 2 DNI / 1 NOČ

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: LJUBLJANA – MILANO
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 4.00. Vožnja proti prestolnici Lombardije, Milanu. Ogled bomo začeli na trgu Piazza Duomo, kjer si bomo ogledali veličastno katedralo Duomo. Katedrala je največja gotska mojstrovina v Italiji in tretja največja cerkev v Evropi, gradili so jo kar pol tisočletja. Po ogledu se bomo sprehodili pod arkadami galerije Vittorio Emanuele, kjer se vrstijo najlepše modne trgovine in prave italijanske kavarne. Izložbe trgovinic in butikov, polne svetovno znanih blagovnih znamk, so prava paša za oči. Sprehod bomo zaključili pri sloviti milanski operni hiši Teatro alla Scala. Sledila bo vožnja do hotela v okolici Milana in nočitev.

2. DAN: MILANO – JEZERO MAGGIORE – BOROMEJSKI OTOKI – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje okolice jezera Maggiore. Najprej se bomo ustavili v Aroni, kjer bomo videli kip Karla Boromejskega. Sledila bo vožnja do Jezera Maggiore, drugega največjega v Italiji in enega najlepših v Evropi. Videli bomo čudovito urejena letoviška mesteca. Vkrcali se bomo na ladjico, ki nas bo popeljala do romantičnih Boromejskih otokov, pravljični svet v lasti družine Boromejcev. Med najbolj znanimi je otok Bella, ki nosi ime po ženi grofa Karla III. Boromejskega. Očarani bomo nad čudovitimi vilami in vrtovi. Z bogatimi botaničnimi vrtovi se ponaša tudi največji otok Isola Madre, na otočku Isola dei Pescatori pa bomo uživali v idilični ribiški vasici. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kakor je predviden prihod v nočnih urah.

Redna cena na osebo: 139 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, turistično vodenje, vožnja z ladjico, organizacijo in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 27 EUR, vstopnine (otok Bella in Madre) pribl. 28 EUR, obvezna mestna pristojbina. OTROŠKI POPUST: 10 % na dodatnem ležišču z dvema odraslima.