ODHOD: 27.4., 23.6., 14.9. 2018

ČAS POTOVANJA: 3 DNI / 2NOČI

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1.DAN: LJUBLJANA – JEZERO COMO – OKOLICA MILANA
Odhod s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 3.00. Pot nas bo vodila do Jezera Como, ki velja za eno najlepših in najbolj razgibanih jezer v Italiji. S številnimi zalivi in vasicami ob njem, nas bo gotovo očaralo. Prvi postanek bo v Vareni, kjer se bomo vkrcali na ladjico do Bellagia (doplačilo). Nato bomo nadaljevali do Lecca, kjer se bomo sprehodili do malega pristanišča, ki ga je dala zgraditi Marija Terezija. Popoldan si bomo ogledali še mesto Como, ki je bilo poznano po svili. Nekaj prostega časa za samostojne sprehode in nakupe. V poznih popoldanskih urah bo sledila vožnja do hotela in namestitev. Nočitev.

2. DAN: OKOLICA MILANA - JEZERO MAGGIORE – BOROMEJSKI OTOKI – OKOLICA MILANA
Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje okolice jezera Maggiore, drugega največjega v Italiji ter enega najlepših v Evropi. Obkrožajo ga čudovito urejena letoviška mesteca. Najprej se bomo ustavili v Aroni, kjer bomo videli kip Karla Boromejskega. Po ogledu se bomo popeljali do romantičnih Boromejskih otokov, pravljični svet v lasti družine Boromejcev. Med najbolj znanimi je otok Bella, ki nosi ime po ženi grofa Karla III. Boromejskega. Očarani bomo nad čudovitimi vilami in vrtovi. Z bogatimi botaničnimi vrtovi se ponaša tudi največji otok, Isola Madre (vstopnina na otoka doplačilo). Na otočku Isola dei Pescatori bomo uživali v idilični ribiški vasici. Popoldan se bomo sprehodili po Stresi in si ogledali njene znamenitosti. Imeli bomo še nekaj prostega časa, nato pa bo sledila vožnja proti hotelu. Nočitev.

3. DAN: OKOLICA MILANA – GARDSKO JEZERO – LJUBLJANA
Po zajtrku nas bo pot vodila še do Gardskega Jezera. Najprej se bomo ustavili v Salu, mestu z najdaljšo promenado ob Gardskem jezeru. Nato bomo vožnjo nadaljevali do mesteca Torri del Benaco, kjer je imela znamenita družina Scaligeri iz Verone enega svojih gradov. Po ogledu mesteca se bomo odpravili še do turistično najznamenitejšega polotoka na jezeru, mesta Sirmione. Sprehodili se bomo po mestecu, imeli pa bomo tudi nekaj prostega časa za kosilo in samostojne oglede. Po želji in če bo vreme dopuščalo, se bomo lahko zapeljali po jezeru z gliserjem okrog polotoka (doplačilo) in občudovali termalne vrelce. V poznih popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Redna cena na osebo: 199 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*, vodenje, plovbo z ladjico po jezeru Maggiore, organizacijo potovanja in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba: 59 EUR; vstopnine cca. 29 EUR, vožnja z gliserjem v Sirmione cca. 10 EUR, vožnja z ladjico do Bellagia cca. 17 EUR. OTROŠKI POPUST: otrok do 15 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%.