ODHODI: 15. 3., 30. 3., 12. 4., 26. 4., 29. 4., 22. 6., 27. 9., 26. 10. 2018

ČAS POTOVANJA: 4 DNI / 2 NOČI

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: LJUBLJANA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 23.00.

2. DAN: KRAKOV
Nočna vožnja mimo Dunaja, Brna do Krakova, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Na ogledu bisera srednje Evrope, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi stavbami si bomo ogledali trdnjavo Barbakan, ostanke mestnega obzidja s slavnostnimi mestnimi vrati, elegantni ulici Floriansko in Grajsko ter veličastni glavni trg z Marijino cerkvijo, pokrito tržnico in številnimi pouličnimi umetniki. Prosto za samostojne oglede in nakupe. Nočitev.

3. DAN: KRAKOV
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled rudnika soli Wieliczka (doplačilo), ki je od mesta oddaljen približno 20 km. Nekdanji kraljevi rudnik je danes najbolj obiskana znamenitost na poljskem. Nekdanje rove so spremenili v galerijo, kjer je v obliki kipov iz kamene soli predstavljena poljska zgodovina ter lokalni miti in zgodbice. Videli bomo podzemno plesno dvorano, jezera, pošto in slavno katedralo. Morda bomo srečali tudi jamske škrate. Popoldan se bomo odpravili na grič Wawel, kjer stoji že tisočletje kraljevi istoimenski grad. Z lokalnim vodnikom (doplačilo) se bomo sprehodili po veličastni katedrali, kjer so kronali kralje in poročali kraljevske pare, povzpeli se bomo na Zigmundov zvon želja ter se spustili v grobnice, kjer so pokopani kralji, umetniki, predsedniki in vojskovodje. Dan bomo zaključiti v eni izmed tipičnih poljskih restavracij (doplačilo). Nočitev.

4. DAN: KRAKOV – AUSCHWITZ – SLOVENIJA
Po zajtrku bo še nekaj časa za samostojne oglede in nakupe. Odpravili se bomo proti mestecu Oswiecim (doplačilo), ki leži dobro uro vožnje iz mesta. Tam bomo imeli možnost obiskati muzej najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau. Po ogledu se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod kakšno uro po polnoči.

Redna cena na osebo: 159 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, turistično vodenje/spremljanje, organizacijo in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): vstopnina v rudnik soli Wieliczka 27 EUR, Ogled kraljevega griča Wawel s katedralo, kraljevimi grobnicami in Zigmundovim stolpom 11 EUR na osebo, muzej Auschwitz Birkenau 12 EUR, poljska večerja- cca. 23 EUR, enoposteljna soba 50 EUR