ODHODI: 6. 4., 21. 4., 26. 4., 29. 4., 19. 5., 23. 6., 22. 9.,6. 10. 2018

ČAS POTOVANJA: 3 DNI / 1 NOČ

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: LJUBLJANA – ITALIJA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 23.00. Nočna vožnja bo potekala z nekaj postanki mimo Benetk do slikovitih ribiških vasic nacionalnega parka Pet dežel.

2. DAN: CINQUE TERRE
Jutranji prihod na Ligursko obalo. Prebivalci 5 vasic (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore) so zaradi terena in težke dostopnosti do večjih krajev razvili posebno kulturo in način bivanja. Prav to težko dostopnost bomo spoznali, ko bomo občudovali prekrasne vasice z ladjice (kolikor nam bo to dopuščalo vreme). Ustavili se bomo v največji vasici Monterosso, ki si jo bomo ogledali. Po ogledu bomo pot nadaljevali z vlakom. Ogledali si bomo še Vernazzo in vasico Manarole. V vsaki vasici bo dovolj časa za samostojne oglede, sprehode in spoznavanje ligurske kulinarike. Pozno popoldan se bomo vrnili v La Spezio. Z avtobusom se bomo odpeljali do hotela na bližnji obali ali v smeri proti Parmi. Sledila bo namestitev v hotelu in nočitev.

3. DAN: PARMA – MANTOVA – LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do Parme z možnostjo obiska sirarne, kjer izdelujejo slavni parmezan (doplačilo). Sledil bo ogled mesta, kjer bomo videli operno hišo, ki jo je dala zgraditi Napoleonova druga žena Marija Luisa, ki je v času vladavine poskrbela za kulturo in dobre cestne povezave, ter mestno katedralo Duomo s škofovsko palačo in krstilnico. Sprehodili se bomo po trgih Garibaldi in Pace. Morda bo največji vtis na nas naredila Piazza della Pilotta z velikim muzejsko-gledališkim kompleksom. Po prostem času v Parmi se bomo odpeljali do Mantove. Mestece obdajajo tri umetna jezera iz 12. stoletja, ki so bila del obrambnega sistema. Mantova je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, kjer bomo videli katedralo, doževo palačo, Trg Montegna, trg Erbe… Nekaj prostega časa bomo imeli za samostojne oglede in nakupe ter pozno kosilo. Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Redna cena na osebo: 159 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, vodenje, vožnja z vlakom in ladjico, organizacijo in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 29 EUR, obisk sirarne 10 EUR, obvezna mestna pristojbina. OTROŠKI POPUST: 10 % na dodatnem ležišču z dvema odraslima.