ODHODI: 30. 3., 27. 4., 29. 4., 25. 5., 23. 6., 28. 9., 5. 10., 27. 10. 2018

ČAS POTOVANJA: 3 DNI / 2 NOČI

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: LJUBLJANA – FIRENCE – TERME MONTECATINI
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 4.00. Vožnja mimo Benetk in Bologne. Z nekaj vmesnimi postanki bomo prispeli v Firence, očarljivo mesto v Toskani. Odpravili se bomo na ogled glavnih znamenitosti mesta: Piazzale Michelangelo, katedrala, krstilnica, cerkev sv. Križa, Dantejeva rojstna hiša, Ponte Vecchio, Gallerie Degli Uffizi… Nekaj prostega časa bo za ogled enega izmed muzejev ali samostojen sprehod po renesančnem mestu, nato pa bomo vožnjo nadaljevali do hotela v Toskani. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: TERME MONTECATINI – CHIANTI – SAN GIMIGNANO – TERME MONTECATINI
Po zajtrku bomo nadaljevali vožnjo do prelepe vinorodne pokrajine v osrčju Toskane. Pokrajina Chianti je znana po zelo dobrem vinu Chianti. Ponaša pa se tudi s čudovito umetnostjo, izvrstnim oljčnim oljem ter filmi, ki so jih snemali v mestih in na podeželju. Obiskali bomo mestece Greve, ki predstavlja nekakšna vrata v Chianti regijo. Že od srednjega veka je mestece znano po trikotni obliki glavnega trga, po svojem vinskem muzeju in vinoteki Le Cantine, v kateri lahko poskusimo na stotine različnih vin. V bližini mesta stojijo na hribih gradovi pomembnih aristokratskih družin. Le nekaj kilometrov južno od Greva bomo obiskali naselje Panzano. Nato bo sledila vožnja do San Gimignana, ki že od nekdaj slovi po številnih stolpih starih plemiških hiš, od katerih se jih je do danes ohranila le še slaba petina. Krajši postanek za sprehod do trga Piazza della Cisterna in bližnje cerkve Collegiata. Proti večeru vožnja do hotela. Možnost večerje (doplačilo) in nočitev.

3. DAN: TERME MONTECATINI – SIENA – LJUBLJANA
Po zajtrku bo sledila vožnja po idilični pokrajini vse do očarljivega mesta Siene. Siena se s svojim slikovitim srednjeveškim mestnim jedrom (zaščitenim kot Unescova svetovna dediščina) in ozkimi ulicami človeku zelo hitro prikupi. Piazza del Campo, na kateri je tudi občudovanja vreden dosežek gotike, Palazzo Pubblico, je trg, kjer že petsto let dvakrat v poletju priredijo slavni festival Palio. Po ogledu prosto. Sledila bo vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

Redna cena na osebo: 220 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestnine, pristojbine in parkirnine, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, zunanje oglede po programu, vodenje, organizacijo in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 49 EUR, obvezna mestna pristojbina, prevoz iz Maribora, Celja 15 EUR (ob prijavljenih najmanj 25 potnikih); vstopnine cca. 20 EUR, toskanska večerja cca. 27 EUR. OTROŠKI POPUST: 10 % na dodatnem ležišču z dvema odraslima.