ODHODI: 14.4., 27.4., 25.8., 15.9., 27.10. 2018

ČAS POTOVANJA: 2 DNI/ 1 NOČ

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: LJUBLJANA – BEOGRAD
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 2.00. Pot proti Hrvaški in Srbiji nas bo vodila po skoraj neskončno ravni cesti »bratstva in enotnosti«, vse do Beograda. Dopoldan panoramski ogled Novega Beograda. Videli bomo Kitajsko ambasado, ki je bila porušena v napadih Nata, SAVA center, nekdanji sedež partije, Park neuvrščenih… Preko slavnega Brankovega mostu se bomo podali na Dedinje, do Hiše cvetja, kjer si bomo ogledali grob Josipa Broza Tita, ter mimo stadionov Crvene Zvezde in Partizana. Nekaj prostega časa v centru mesta in nadaljevanje ogledov, kjer bomo videli Trg republike, knez Mihajlovo ulico in slavno trdnjavo Kalemegdan. Namestitev v hotelu. Za ljubitelje srbske kulinarike in glasbe ponujamo možnost tradicionalne večerje (doplačilo). Nočitev.

2. DAN: BEOGRAD – LJUBLJANA
Po zajtrku priporočamo kratek izlet do Avale (doplačilo). Ogled Meštrovićevega spomenika neznanemu junaku, ki je narejen v obliki mavzoleja. Povzpeli se bomo na obnovljeni telekomunikacijski stolp (204 m) z nepozabnim panoramskim razgledom na Vojvodino in Šumadijo. Vrnitev v Beograd in prosto za zadnje nakupe ali tradicionalno kavo na Terazijah. V popoldanskih urah bo sledil odhod proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah (med potjo seveda obvezen ogled kakšnega filma iz bogate Jugo filmske zakladnice).

Redna cena na osebo: 99 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestnine, pristojbine in parkirnine, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, zunanje oglede po programu, vodenje, organizacijo potovanja in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 20 EUR, večerja 21 EUR, izlet na Avalo 11 EUR.