ODHODI: 14.4., 27.4., 23.6., 25.8., 15.9., 27.10.2018

ČAS POTOVANJA: 2 DNI / 1 NOČ

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: LJUBLJANA – BENETKE
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 5.00. Z avtobusom se bomo pripeljali do Punte Sabbioni in nadaljevali pot z ladjico do neposredne bližine trga Sv. Marka. Ogled glavnih znamenitosti: most vzdihljajev, Doževa palača, urni stolp, prokuratorije, sprehod do mostu Rialto, ogled tržnice,… Nekaj časa bomo imeli za samostojne oglede, nakupe in morda kosilo. Bolj radovednim priporočamo panoramsko vožnjo z ladjico do otokov Murano in Burano (doplačilo). Prvi je znan po delavnicah stekla – eno bomo seveda tudi obiskali, drugi velja za morda najlepši predel starodavnega mesta. Okoli 19. ure bo sledila vožnja do hotela in nočitev.

2. DAN: VERONA – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili proti enemu najlepših in najbolj romantičnih mest na svetu. Verona, nekoliko večja od Ljubljane, leži ob reki Adiži. Po prihodu si bomo ogledali to romantično mestece: trg Bra z Areno - enim največjih ohranjenih rimskih amfiteatrov, trg Erbe s tradicionalno tržnico, trg Seniorjev,… Sprehodili se bomo tudi do Julijine hiše z znamenitim balkonom, kjer se bomo spomnili ljubezenske zgodbe med Romeom in Julijo. Po ogledu bomo imeli nekaj prostega časa za samostojno kosilo in nakupe. Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Redna cena na osebo: 129,90 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, vožnjo z ladjico Punta Sabbioni – Benetke – Punta Sabbioni, zunanje oglede po programu, turistično vodenje, organizacijo potovanja in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 25 EUR, izlet z ladjico po Beneški laguni z ogledom Murana in Burana 15 EUR.