ODHODI: 6.4. 2018

ČAS POTOVANJA: 3 DNI

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

Srce Barcelone bije na promenadi Ramblas. Začuti utrip življenja na aveniji, ki povezuje Katalonski trg s pristaniščem tudi ti. Oglej si znamenite arhitektonske spomenike Gaudíja in drugih predstavnikov obdobja modernizma in obišči eno najlepših tržnic v Evropi - La Boqueria.

PROGRAM:

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE–BARCELONA
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali zbirališče v jutranjih urah na letališču uro in pol pred odhodom letala v Barcelono. Takoj se boste posvetili katalonski prestolnici in njenim znamenitostim. Ogledali si boste njen zaščitni znak–cerkev, posvečeno sveti družini–Sagrado Famílio (vstopnina za ogled) in nekaj drugih Gaudíjevih stvaritev, kot sta La Pedrera in park Güell (doplačilo za ogled), prizorišče poletnih olimpijskih iger na Montjuicu, ki jih je Barcelona priredila leta 1992, mestno območje l’Eixample ter Španski trg. Po panoramskem ogledu vožnja do hotela. Nastanitev. Zvečer priporočamo ogled »magičnih fontan« na Španskem trgu, ki jih je Buigas načrtoval že leta 1929 za Svetovno razstavo. Prepustite se kombinaciji čarobnih trenutkov barve, luči, vode in glasbe. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: BARCELONA / zajtrk
Po zajtrku sprehod po slavni Rambli, enem najbolj znanih sprehajališč na svetu. Rambla je srce Barcelone, od jutra do polnoči se bo skoraj vsak obiskovalec na njej znašel vsaj enkrat v času obiska. Avenija, okrašena s platanami, povezuje Katalonski trg s pristaniščem, na ulici pa se vrstijo prodajalci ptic, časopisov in cvetličarke s svojimi kioski. Sledi ogled Gotske četrti–Barrio Gotico, zgodovinskega dela Barcelone s ponosno katedralo La Seu. Nekaj prostega časa za ogled katerega izmed številnih muzejev ali drugih znamenitosti. Priporočamo ogled ene izmed Gaudijevih »daritev v kamnu« − hiš, ki jih je za bogate industrialce gradil slavni arhitekt; La Pedrera ali Casa Batlló. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo) Prenočevanje.

3. dan: BARCELONA−(MONTSERRAT−KLETI PENEČEGA VINA)−BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev, morda zoološkega vrta, akvarija ... Za doplačilo priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, ki številne obiskovalce privablja z izredno lepoto naravnega rezervata. Ogledali si boste baziliko s črnim kipcem svete Matere Božje, zaščitnice Katalonije, lahko pa si boste ogledali tudi odličen montseraški muzej z deli katalonskih, španskih in francoskih slikarjev. Po izletu na Montserrat se boste ustavili v kleteh izvrstnega katalonskega penečega vina, spoznali postopke pridelave in ga seveda tudi pokusili. Vrnitev v Barcelono in vožnja na letališče pri Barceloni, od koder boste predvidoma v večernih urah poleteli proti Benetkam. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Cena od 439 EUR

V ceno je vključeno: letalski in avtobusni prevoz po programu, stroški letaliških in varnostnih pristojbin, 2 prenočevanji z zajtrkoma v hotelu 3 v dvoposteljnih sobah v Barceloni, ogled Barcelone, vodenje in organizacija potovanja, DDV