ODHODI: 14.4., 27.4., 25.8., 15.9., 27.10.2018

ČAS POTOVANJA: 2 DNI/ 1 NOČ

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA – BANJA LUKA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 5.00. Vožnja preko mejnega prehoda Obrežje, mimo Zagreba, do Okučanov in čez mejni prehod Gradiška v Bosno in Hercegovino. Po prestopu meje bo sledila vožnja po novi avtocesti do Banja Luke. Ogled mesta z glavnimi znamenitosti: Narodna skupščina Republike Srbske, trdnjava Kastel, Gospodska ulica, Banski dvori, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice,... Sledila bo namestitev v hotel in prosto za odkrivanje nočnega življenja. Možnost večerje ob glasbi v živo (doplačilo).

2. dan: BANJA LUKA – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili do vasice Delibašino selo (doplačilo) in si ogledali Trapistovski samostan Marije Zvezde Banja Luka. Nekoč je bil to eden izmed treh samostanov tega reda v bivši Jugoslaviji, danes pa je edini še delujoči na območju Balkana. V preteklosti so bili redovniki trapisti zelo zaslužni za razvoj Banja Luke. Redovniki še danes po svoji recepturi proizvajajo sir trapist in odlično pivo. Preden se bomo vrnili v Banja Luko, bomo imeli še nekaj prostega časa. Popoldan odhod proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

Redna cena na osebo: 99 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, zunanje oglede po programu, vodenje, organizacijo potovanja in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 20 EUR, večerja 19 EUR, izlet v Delibašino selo 13 EUR.